Politikk

Vil det bli åpnet for biltrafikk?

Det ligger det an til fritt frem for å kjøre bil på de østre Hvalerøyene. Det viser seg at Hvaler kommune har håndtert regelverket feil.

Det er en kjent sak at det var vært enkelt å få dispensasjon til å bruke bil. I praksis har alle fått det ved forespørsel. Dette gjelder de østre øyer som er Lauer, Herføl, Søndre Sandøy og Nordre Sandøy.

Etter nærmere gjennomgang viser det seg at det er gjort en alvorlig feil. Kommunen har rett og slett ikke lov til å gi dispensasjon fra kjøreforbudet på øyene.

Det har vært en gjennomgang av kommunens forskrifter knyttet til kjøreforbudet på de østre øyer. I den forbindelse har rådmannen oppdaget at det ikke er opp til kommunen å gi dispensasjon fra Statens vegvesen sitt kjøreforbud. Det er faktisk Statens vegvesen eller politiet, som må håndheve dette.

Rådmannens innstilling til saken vil bli behandlet i kommunestyretmøte den 15. desember 2016.

Det forventes ny skilting og retningslinjer før sommeren 2017, og i påvente av dette foreslår rådmannen at kommunestyret ber Statens vegvesen om å oppheve dagens kjøreforbud.

På Hvaler kommune sin hjemmeside gjør de oppmerksom på at det fortsatt gjelder kjøreforbud i utmark og henstiller både fastboende, næringsliv og gjester til å vise hensyn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.