Diverse

Snart sier mange «takk for i år»!

Høsten har vært lang i år, men det ser nå ut til at høsten og det som da hører med at regn, vind og snart frost er i anmarsj.

 

Bruk litt ekstra tid på stenge hytta i år. Da får du en ekstra god start på våren. Den perioden av året som nå kommer er de tøffeste for hytta.  I tillegg til værforholdene er det mange som ikke ser etter hytta si i løpet av vinteren. Det er for øvrig noe vi anbefaler at dere gjør.

 

De aller fleste hyttene her på Hvaler har innlagt strøm og har du i tillegg innlagt vann- og kloakk er det lurt å la det stå på litt varme.  Det er smart å la det stå på en liten lunk i hytta. Det bør ikke være mer enn 7-10 grader. Da fryser ikke noe og hytta blir ikke helt nedkjølt.

Unngå muse-invasjon

Fjern alle matrester, og sett tørrvarer i plastbokser med lokk. Sjekk at det ikke er sprekker rundt dører og vinder hvor musa kan komme inn. Sett gjerne opp feller langs hytteveggen – flere desto bedre husmusa  beveger seg gjerne  ikke langt vekk fra sitt rede. Har du funnet en åpning der du er redd det kan komme inn mus. Rull sammen litt hønsenetting og bruk fugeskum da holder du musa ute.

Tak, takrenner og nedløp bør også sjekkes før du forlater hytta. Gå over vindskier og sjekk at ikke noe er løst eller trenger en spiker. Fjern løv og barnåler fra takrenner- og nedløp slik at vannet får renne fritt. Været blir mer ekstremt så det er viktig at vannet får rent vekk fra hytta. Er det sprekker i nedløpene på takrennene bytt dem ut snarest. Vann som står og renner mot en vegg kan fort gjøre veggen råtten.

Lag gjerne en årsplan for vedlikehold av hytta  –  dette vil vi komme mer tilbake til i HvalerNytt nr. 4 – med ønske om EN GOD HØST!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.