Avgifter & skatter

Rådmannen i Hvaler kommune legger i dag frem sitt forslag til budsjett for 2021-2024

Rådmannen i Hvaler kommune legger i dag frem sitt forslag til budsjett for 2021-2024

Formannskapet i hvaler kommune mottok i dag rådmannens forlag til budsjett for ovennevnte periode. I dette forslaget ligger det at rådmannen ønsker å øke eiendomsskatten fra 2,9 promille til 3.9 promille. 

Han mener at denne økingen er helt nødvendig for at Hvaler kommune skal kunne  ha en forsvarlig drift. Forslaget innebærer at kommunen øker inntektene som kommer fra eiendomsskatten med 14 millioner kroner fra 38 millioner til 52 millioner. En betydelig øking både for kommune og ikke minst for de 4300 eiere av fritidseiendommer, som bidrar med 2/3 av denne verdien i økt skatt. 

På Hvaler er det i dag 2043 fastboende dvs. cirka halvparten av fritidseiendommer. 

Styret i Hvaler Hytteforening hadde et to timers langt møte med politikere på Hvaler tirdag 3.11. De vi møtte var fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Styrbord, Høyre og SV. Samtlige representanter uttrykte at de ville se på forslaget fra rådmannen og gjøre hva de kan for at økingen ikke skal gjennomføres. Dog kunne de ikke på daværende tidspunkt komme med noen direkte lovnad.

Nå får vi bare håpe at den dialogen, de innspill og kommentarer styret i hytteforeningen har meddelt i denne saken bidrar til at de klarer å spare inn på andre kostnader slik at en øking av eiendomsskatten er unødvendig. Endelig beslutning av promillen på eiendomsskatten vil bli avgjort på kommunestyremøte i desember 2020.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.