Avgifter & skatterPolitikk

Politikerne i Hvaler varsler øking av eiendomsskatten

Nå må det reageres!

Hvaler Arbeiderparti gikk til valg blant annet med argumentet om at eiendomsskatten ikke skulle økes.

Ordføreren fra Ap har nå på sosiale medier uttalt at en økning i eiendomsskatten fra 37 mill i 2013 til 46,7 millioner i 2021, altså hele 26,2 % bør være udramatisk, og at dette ikke er mer enn konsumprisøkningen. Dette mener vi er feil!

Konsumprisøkningen var på 18 % fra 2013 da eiendomsskatten ble innført til i dag. Legger vi til den økonomiske rammen for lønnsoppgjøret i 2020 på 1,7 %, får vi en økning på 19,7 %. Budsjettforslaget ligger derfor 6,5 % i kroner høyere enn økningen i konsumprisindeksen skulle tilsi, eller 2,4 millioner mer – den skulle altså vært på 44,3 mill, ikke 46,7 mill slik ordføreren beskriver.

I tillegg ser Hvaler Hytteforening at det legges opp til en kraftig økning i kommunale gebyrer – dette gir en betydelig økning for deltidboere på Hvaler langt utover kr 1344 eller kr 112 per måned, som ordføreren beskriver på Facebook.

I tillegg overser og utelukkes hyttefolkets betydning totalt i hennes uttalelse, noe som er helt utrolig når vi vet at 50-90 % av omsetningen hos næringslivet kan tillegges hyttefolket. I tillegg er vi over dobbelt så mange hytter som boliger.

Nå ber vi om at politikerne legger om kursen. Det går ikke an å la forbruket i 2020 øke mer enn inntektene kommunen har til rådighet. Ei heller at de pålegger de deltidsboende nok en gang å bidra mest til inndekking av overforbruket inneværende år ved å øke eiendomsskatten og kommunale gebyrer langt utover en gjennomsnittlig prisvekst.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.