DiverseLover og regler

Pålagt å innhente av fødselsnummer til alle strømkunder

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fra 1.9.2015 pålagt alle nettselskaper og strømleverandører å innhente kundenes fødselsnummer. Fødselsnumrene skal benyttes for å identifisere kundene og ivareta personvernet i den nye nasjonale løsningen for informasjonsutveksling i strømmarkedet (Elhub).

Statnett er pålagt av NVE å utvikle Elhub, og det skal etter planen være iverksatt innen 20.2.2017. Løsningen sørger for en effektiv utveksling av måleverdier og kundeinformasjon som brukes ved skifte av leverandør, avregning og ved fakturering av nettleie og salg av strøm.

Smarte målere som er allerede er innført hos alle på Hvaler skal være installert over hele Norge innen 2019. Strømleverandører og nettselskap kan altså nå innhente fødselsnummer fra det sentrale folkeregister, men det kan inntreffe at de må ta direkte kontakt med kunden for å få korrekte data.

Regelverket som nå kommer pålegger altså at personnummeret på kunden er registrert innen 2.2.2017. Dette vil i ytterste konsekvens kunne føre til at et anlegg kan stenges dersom det ikke er mulig for aktørene å identifisere hvem som er kunden til målepunktet.

For hvert enkelt målepunkt skal det nå være samme person som står registrert med avtale til nettselskap og strømleverandør. Ved inngåelse av en ny strømleveranse skal strømleverandøren sørge for at samme person blir knyttet til nettavtalen. Dersom det skulle vise seg at det er registrert ulike personer kan bør du kontakte din strømleverandør for å få registrert korrekt informasjon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.