Politikk

Østfold kommunerevisjon skal granske takstarbeidet i Hvaler kommune rundt innføringen av eiendomsskatten

I Fredrikstad blad 3. mars 2017 er det et intervju med leder Mona Flemmen i Hvaler Hytteforening i forbindelse med at Østfold kommunerevisjon skal granske takstarbeidet som ble gjort da Hvaler kommune i 2013 innførte eiendomsskatten.Den gangen kom det mange klager til kommunen på takstene og Mona Flemmen sier hun er glad for at dette nå settes under lupen. Det var den gangen mange hytter som ble taksert i løpet av kort tid, og hun tror ikke alle hytteeierne har fått riktig takst.

Nå skal det altså granskes om dette takstarbeidet holdt mål og Østfold kommunerevisjon vil antagelig komme med en rapport i løpet av høsten 2017.

Østfold kommunerevisjon vil også sjekke hvordan klagebehandlingen har fungert.

Mona Flemmen sier også i det samme intervjuet at Hvaler Hytteforening som organisasjon får tilbakemeldinger fra medlemmer som selger hyttene sine eller overlater hyttene til neste generasjon.

Hun mener at dette også kan ha noe med de totale utgiftene å gjøre. Eiendomsskatt og festeavgifter er hovedgreia. Men de kommunale avgiftene på Hvaler er heller ikke noe småtteri, sier Flemmen.

Flemmen sier at Hvaler Hytteforening får mye henvendelser om festeavgift og innløsning, men at det har vært stille rundt eiendomsskatten den siste tiden.

Ordfører Eivind N Borge uttaler til Fredrikstad Blad at alle som er misfornøyde fortsatt kan klage på eiendomsskatten og takster.

Han er enig med Mona Flemmen i at det er fint med en gjennomgang nå, og understreker at det er en metodesjekk som kommunerevisjonen nå skal gjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.