FritidReguleringer/Infrastruktur

Nye fartsgrenser på sjøen i Hvalerskjærgården

På møtet i kommunestyret i januar ble det behandlet en sak om nye fartsbegrensninger til sjøs. Det var ønskelig med lavere hastighet i Asmaløysundet og Makøsundet. Begrunnelsen for dette er mye trafikk på sommeren med padlere, svømmere og andre. Disse endringene ble vedtatt, og dette medfører i hovedsak at farten senkes i sommertiden til 5 knop i Asmaløysund og Makøsund. Husk egne bestemmelser i nasjonalparken, hvor det også er forbudt med vannskuter.

For å sikre rett informasjon anbefales å laste ned appen Båtfart som er utviklet i samarbeid med Kystverket. Dette er et nyttig hjelpemiddel som gir deg gjeldene fartsgrenser for de områdene du ferdes i på sjøen, og varsler deg dersom du kjører for fort. Appen kan være ufullstendig og er kun ment som et ekstra hjelpemiddel. Et fullstendig kart over alle forskriftssonene er tilgjengelig på Kystverkets hjemmesider, og de oppdaterte lokale forskriftene finner du på lovdata.

Det er du som båtfører som har ansvaret for å sette deg inn i reglene som gjelder der du ferdes. Det er viktig å tilpasse farten etter forholdene og dine egne ferdigheter!

Nye fartsgrenser på sjøen| Kystverket – tar ansvar for sjøveien: Nye fartsgrenser på sjøen i Hvalerskjærgården

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.