Diverse

Nå blir det endring på «Effektleddet»

Fredrikstad Energi (FEN) la fra første august 2015 inn et nytt element – det såkalte effektleddet , inn som en egen post på sin nettleie.  Effektleddet fikk en differensiert effekt (dvs. pris) på om du har fritidseiendom og dermed ikke bruker jevnlig om vinteren i motsetning eller om du er fastboende  og bruker strøm hele tiden.  Effektleddet kommer da i tillegg til en prismodell som går på en fast- og en variabel del.

Intensjonen med effektleddet var å gi kundene et økonomisk insentiv på å fordele sitt strømforbruk jevnt ut over hele døgnet. Nettopp fordi de ønsket at en ikke skulle ha topper på strømnettet når folk kom hjem fra arbeid , satte på «potetene», panelovnen for å få til en ekstra lunk, vaskemaskinen og koplet til EL-bilen.  Eller når du kom på hytta og satte på alle panelovner, varmvannsberederen og komfyren.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nå slått fast at denne differensiering og tariffspraksisen er i strid med loven.  I uttalelsen fra NVE fremgår det at det ikke er anledning til å differensiere effektleddet mellom ulike kundegrupper – dvs. fritidseiendommer og fastboende.

Fredrikstad energinett vil sammen med fakturaen til sine kunder nå i desember sende et skriv hvor det fremgår at effektuttaket blir likt både for fritidseiendommer og fastboende både sommer som vinter. Denne endringen vil skje i fra 1. januar 2016. Det vil nå bli kr 35,- pr. kW også for fritidseiendommene om sommeren i  steden for slik det har vært nå kr 107,50. Hytteforeningen er nå i dialog med daglig leder i Fredrikstad Energi , og vil komme tilbake med mer informasjon.

 

Pressemelding fra Fredrikstad Nett AS

[gview file=»https://www.hvalerhytteforening.no/wp-content/uploads/2015/12/FredrikstadNett-hyttekunder-prisendring-1.1.16.pdf»]

13 thoughts on “Nå blir det endring på «Effektleddet»

  1. Nå er det viktig at styret i hytteforeningen setter seg nøye inn i dette, slik at de forhandler for en ordning som faktisk gavner hytteeierne. Må få til en ordning som gjør at det ikke koster helt urimelig hvis man skulle bruke hytta en helg i en måned.

    1. Hei!

      Jeg er helt enig med Morten. Jeg kunne like at en fra FEN kommer til min hytte eller til en annen typisk hytteeier og viser hvordan jeg skal planlegge og spare på «peak-forbruk», slik at jeg ikke blir flådd av effektleddet. Når jeg stikker innom hytta utenfor sommersesongen for å se at alt er ok, er det godt med et lite måltid når jeg kjører t/r noen timer. Jeg har varmovner stående på 12grader hele vinteren, tenner i vedovnen og setter på komfyren for et varmt måltid. Etterpå vasker jeg opp de få kopper og kar. Nå har jeg gjort dette 2-3 ganger høsten 2015, og får en faktura på kr 500,- pr gang, der halvparten er effektledd. Hva bør jeg gjøre annerledes for å spare nettleie?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.