Transport

Likevel ikke klart for ny ferge?

Det kan virke som om det er mer enn usikkert om den nye, elektriske fergen som skal trafikkere de østre øyene kanskje likevel ikke vil bli tatt i bruk med det første. Det har nemlig dukket opp et nytt problem: Det er for grunt for båten, både ved Nedgården og Herføl. Og dette kommer i tillegg til problemene ved Skjærhalden som vi allerede kjenner til, hvor det er for trangt for båt, transformator og ladestasjon.

Lei nøtt å løse

Problemet er at den nye fergen er for bred for de gamle bryggene på Søndre Sandø og Herføl, og det jobbes nå på spreng for å finne den beste løsningen. Assisterende havnedirektør Roar Johansen i Borg Havn antyder to løsninger på problemet: Enten mudre eller bygge om fergekaiene. Den første løsningen omfatter undervannspregning, som det er lite trolig man vil få tillatelse til, den andre tar lang tid og blir veldig dyr.

Den nye fergen kommer som planlagt, og skal settes i drift fra og med neste år. Østfold kollektivtrafikk har bedt Borg Havn om å finne en løsning på problemet.

Hvem betaler?

Dette handler, som alltid, om penger. Hvem skal betale? Østfold kollektivtrafikk? Hvaler kommune? Det må avklares så snart som mulig, og det er helt sikkert at Borg Havn ikke vil bygge en meter før det er avklart hvor regningen skal sendes.

Direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk mener det er Hvaler kommune som må betale, men ordfører Mona Vauger avviser tanken:

– Nei, dette er absolutt ikke Hvaler kommunes ansvar. Østfold Kollektivtrafikk og Norled må ta regningen. Vi kan ikke betale for feil de gjør, sier hun.

Les mer om saken i Fredrikstad Blad.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.