Diverse

Konsulentfirma kommer med tiltak for å bedre Hvaler kommunes økonomi

Fredrikstad blad skriver 21. november at Hvaler kommune har hentet inn konsulentfirmaet Varde Hartmark for å finne ulike måter for å få flere penger i kommunekassa.
I rapporten får blant annet Hvaler kommune råd om å begynne å utforske hvordan de skal få inn mer penger av feriegjestene som er på Hvaler om sommeren.
Eiendomsskatten har konsulentfirmaet også kommentert og uttaler at den mest effektive muligheten for nye inntekter er høyere eiendomsskatt.
Ordfører Eivind N. Borge er klar på at han ikke har sansen for verken å beskatte sommerbesøkende eller øke eiendomsskatten.

Varde Hartmark mener også at kommunen kan intensivere jakten på ulovlig byggearbeider i kommunen og på den måten øke gebyrinntektene. Konsulentfirmaet konkluderer også med at Hvaler kommune driver dyrere på noen områder enn kommuner det er naturlig å sammenligne seg med.

En eventuell økning av eiendomsskatten vil komme opp på kommunestyremøte i desember i forbindelse med budsjett 2019.
Hvaler Hytteforening har klare meninger om at eiendomsskatten ikke skal heves (heller fjernes) og har i den forbindelse sendt et brev til alle de politiske partiene på Hvaler samt til ordføreren og administrasjonen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.