Politikk

Hytteforeningen sjokkert over Hvaler kommune

Enklere adkomst til hyttene kan gi økt press på hjemmesykepleien. Det frykter Hvaler kommune.

 

2775226674
Politikerne skal i forbindelse med kommuneplanen ta stilling til et forbud mot å lage veier frem til hyttene. I rådhuset på Hvaler blir god tilgjengelighet for hyttene koblet til økte uttellinger til hjemmesykepleie og uheldige naturinngrep. Etter loven plikter kommunen å stille opp.

I et foreløpig planprogram for rullering av kommuneplanen heter det: «Det er ikke ønskelig med veiatkomst til alle hytter da dette samlet sett ville være et meget stort naturinngrep. Enklere atkomst til hyttene vil også kunne medføre økte utgifter for kommunens omsorgstjenester».

Leder i Hvaler hytteforening, Mona Flemmen er rystet. Hun tror ikke at Hvalers utgifter til sykepleie av hyttefolk er noe stort beløp.

– Dette går ikke an

– Det går ikke an å uttrykke seg på denne måten i 2014. Dette er sjokkerende, sier hun til FB. Hun mener det må vurderes fra sted til sted hvor det går an med hyttevei.

– Det er fullt mulig med enkle hytteveier mange steder, og de bør ikke alltid gå helt frem til hyttene. Områdene ved nasjonalparken bør naturligvis vurderes helt annerledes enn hytteområder langt inn på øya, sier Flemmen.

Teksten som sjokkerer hytteforeningen er å finne i et offentlig dokument, utarbeidet på saksbehandlernivå. Areal- og byggesakssjef Robert Moan stiller seg først bak teksten, men velger senere å være mer reservert.

– Vi peker bare på viktige konsekvenser av de grepene som gjøres på arealsiden. Så får det være opp til politikerne hva som er et riktig veivalg, sier Moan til FB.

Rådmannen støtter forbud

Det er også i dag forbud mot å lage nye hytteveier i kommunen.

Rådmann Dag Willien Eriksen støtter at det fortsatt skal være forbud. Men han mener frykten for økte uttellinger til hjemmesykepleie og omsorgstjenester er for unyansert fremstilt i utkastet til planprogram.

–Det som står i utkastet til planprogram er riktig, men unyansert. Hvis det blir bedre veier til hyttene, vil flere dra på hytta, noe som øker presset på omsorgstjenestene i Hvaler kommune, sier Eriksen.

Men han mener at på en annen side vil bedre veier gjøre det lettere for kommunens omsorgsarbeidere å ta seg frem til brukerne som de plikter å betjene, noe som gir gevinst.

Rådmann Eriksen legger derfor vekt på hensynet til naturen når han vil videreføre forbudet mot å lage nye veier i hytteområdene.

Kilde: http://www.f-b.no/nyheter/hytteforening-sjokkert-over-hvaler-kommune-1.8662491

7 thoughts on “Hytteforeningen sjokkert over Hvaler kommune

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.