Hvaler nytt

Hvalernytt nr1/2017

Innhold:

3    Leder’n

6    Advokatens hjørne

11     Invitasjon til spleiselag

14    Hytta på Hvaler. Del 1 av 4

22    Hvalergutten som emigrerte til Amerika

28    Skjærhalden Gjestehavn

32    Hvaler Samfunnshus

34    Forunderlige navn: “Ørekroken”

37     Pinocchio i Brottet Amfi

39     Ellevill Shakespearkomedie i Brottet i sommer

 

Kjære medlemmer!

Året 2017 – Hvaler Hytteforening er 40 år! Jammen er det bra og mye godt arbeid er også utført av tidligere styrer. I 2015 hadde medlemsbladet 20 års jubileum – det kom altså på plass 18 år etter at foreningen startet opp. Jeg må virkelig si hipp – hurra ikke verst alder for en frivillig organisasjon, som har som intensjon å arbeide for de som har fritidseiendom og er glad i Hvaler. Et ønske styret har hatt for å markere jubileet har vært å få skrevet ned foreningens historie. Derfor tok vi initiativ og engasjerte lederen av Hvaler kulturvernforening og mangeårig bidragsyter til HvalerNytt Paul Henriksen til å utføre dette arbeidet. Gjennom hele året 2017 vil du i hver eneste utgave av medlemsbladet få en litt lengre artikkel hvor du kan lese foreningens historie og om de arbeidsoppgaver foreningen har vært opptatt av i disse førti årene. Dessverre har styret selv lite materiale tilbake i tid – så er du en som vet eller sitter på historie om foreningen så mottas dette med takk.

Et nytt år står foran oss og en ikke minst for svært mange av oss en ny sesong er på trappene. Alle ser vi vel nå frem til lysere tider og lange helger og ferier hvor vi kan tilbringe flere dager i strekk på deilige Hvaler.

Medlemskontingenten har dere nå også mottatt. For de av dere som enda ikke har betalt den ber jeg dere gjøre det snarest slik at vi slipper å bruke tid på å purre osv. Det koster oss så mye tid og ressurser. Husk også at dersom du har flyttet eller har planer om det så trenger vi å ha beskjed, enten pr. mail eller du kan selv gå inn på hjemmesiden vår og gjøre dine  endringer.

I bladet denne gangen finner du flere spennende artikler og korte notis. Morten Haneng har også denne gangen gitt oss en spennende artikkel, som går på utvandringen fra Hvaler til Amerika. I advokatens hjørne får vi siste nytt vedrørende grunneier som tapte i Borgarting lagmannsrett, men som anket til Høyesterett. I tillegg har advokaten en henstilling til dere alle om å melde inn saker som kan være av interesse og han vil i neste utgave skrive litt om kommunens ulovlighetsoppfølging.

Årsmøte avholdes lørdag 1. juli kl 12:00. Denne gangen har vi leid lokale i Asmaløy bedehus. Her er det godt med parkeringsplasser, og vi kommer denne gangen til samtidig med årsmøte å markere vårt jubileum med marsipankake. Etter årsmøte avholder vi medlemsmøte. Temaet for dette har vi ikke enda helt klart, men vi regnermed at det blir et tema som fenger de fleste. Valgkomiteen vil også snart igangsette sitt arbeid så ta vel imot den. Har du ønske om å være med i styret ta endelig kontakt så kan jeg videre- formidle til dem.

Også i går får alle våre medlemmer rabatt på årets sommerforestilling i Brottet. Denne gangen er heter stykket «En sommernatts drøm» og i hovedrollen finner vi Anders Hatlo. Se ellers i bladet hvor du skal henvende deg for å få rabatterte billetter.

Oslofjordens friluftsråd (OF) har igangsatt et prosjekt med å bygge et Fritidshus på Storesand. Arbeidet startet opp i 2016 med en folkefinansiert innsamling. Fremdeles gjenstår det å få fullfinansiert huset. Planen er at dette skal være et fritidshus for alle på Hvaler, både hytteeiere, tilreisende og de som ferierer på Storesand. I det prosjektet har OF forespurt undertegnede om å delta i en referansegruppe noe som viser stor tillitt til det arbeidet som gjøres av Hvaler Hytteforening. Referansegruppen har hatt sitt første møte og øverst på agendaen står nå siste del av finansieringen som må på plass. Alle gode innspill til finansiering mottas med takk.

Helt til slutt gjenstår det å Ønske dere alle en Riktig god påske! – nyt vårsolen når den titter frem.

Vi snakkes.

Hilsen Mona

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.