Diverse

HvalerNytt #2/2017

Hei, kjære medlem!

Dere har sikkert alle sammen lest eller hørt følgende dikt av D. Jæger; Kom mai, du skjønne milde, gjør skogen atter grønn, og la ved bekk og kilde fiolen blomstre skjønn”!

I skrivende stund så snør det! Vel! – men sommeren står for døren uansett vær. Heldigvis er været noe vi bare kan snakke om – og ikke gjøre noe med.

Først må jeg dessverre ta opp en lite hyggelig sak og det er at en del av våre medlemmer enda ikke har betalt medlemskontingent 2017. Vi oppfordrer dere på det sterkeste til å gjøre dette så slipper vi å bruke penger og ressurser på å igangsette systemet for å sende ut purring.

Hvaler Hytteforening er i år som dere sikkert vet 40 år! I den anledning ønsker jeg å få takke noen av bidragsyterne for artikler til medlemsbladet. Det er mange som har bidratt opp gjennom årene, men jeg vil trekke frem noen personer. Disse har gjennom mange utgaver og år trofast levert både uoppfordret eller om vi har trengt stoff så har vi bare kunne ringe til dem og en eller flere artikler har kommet inn som perler på en snor. Jeg ønsker på vegne av hele det nåværende styre å få takke og da spesielt få frem- heve følgende; Ulf Hjardar, Øivind  Ørbeck,

Lars Ole Klavestad, Paul Henriksen, Odd Løk- kevik, Morten Haneng og Kjell Botne. Foruten de navngitte personene ønsker vi å få takke alle dere andre som har skrevet til oss i tillegg en stor takk til alle våre annonsører! Uten dere alle had- de vi ikke hatt et så flott medlemsblad som vi har i dag.

Årsmøte i foreningen avholdes lørdag 1. juli kl 12:00 på Asmaløy bedehus. Det ligger rett ved riksveien rett etter 60-sonen ved Åsebu. Det er et stort hvit hus på venstre side når du kommer nordfra. Adressen er Gamle SkoleveiInnkalling og agenda med underliggende dokumenter finner du her i bladet.

Rett etter årsmøte vil vi avholde et medlems- møte hvor vi har invitert markedssjefen for Smart Energi (tidligere Fredrikstad energi) til å fortelle oss blant annet litt om på hvilken måte vi kan få lavere strømregning.

Vi har behov for flere medlemmer. Vi har derfor nå igangsatt en vervekampanje. De ti første medlemmene som innen 1. oktober i år verver inntil tre nye medlemmer hver får en Dab+- radio. Vi vet at FM-nettet tas ned på Hvaler i slutten av august, så vi håper dette kan være en flott premie og inspirere til å få inn nye medlem- mer. Kupongen for verving finner du lenger ut i bladet.

I påsken arrangert styret stands både på Kiwi på Vesterøy og ved Spar butikken på Skjærhalden. Det er alltid veldig hyggelig å snakke med dere som er medlem og forsøke å overtale andre til å bli medlem. Mange hyggelig, blide fjes er det alltid å treffe på slike stands så personlig syns jeg det er en stor motivasjon til å fortsette å arbeide for hyttefolket på Hvaler.

Av interessante saker som på ligger i pipeline er f.eks. steinbruddet på Kirkøy. Foreningen har her levert inn svar på høringen som er sendt ut. Mange av argumentene er allerede nevnt av ulike parter, men vi har hatt ønske om å minne kommunestyret om de erfaringer vi sitter igjen med etter det lille steinbruddet som ble etablert i forbindelse med båthotellet på Vesterøy. Den opplevelsen var ikke særlig bare positiv for de omliggende eiendommene. Nedleggelsen av båt- plasser i moloen på Brattestø er også en sak vi diskuterte med kommunen om i siste møte i Sa- marbeidsforum. Vi kan her informere om at kommunen nå vil regulere plassene her til utleie både på kort- og lang sist. Så ønsker du plass her er det bare å følge med.

For noe under 2 år siden arrangerte foreningen et medlemsmøte om Tomtefeste. Styret planlegger også i år å arrangere et slikt temamøte da viser at svært mange av de henvendelsene vi får fra våre medlemmer går på spørsmål om feste. Medlemsmøte blir arrangert på Scandic Solli hotell, søndag 29. oktober kl 17:00 i Oslo. Sett gjerne av datoen allerede nå, og det er også mulighet for allerede nå å melde seg på. Se litt lenger ut i bladet.

Som jeg sa innledningsvis – nå kommer som- meren og atter en gang – faktisk mitt 59 år på Hvaler så skal jeg denne gangen være fire uker i strekk på hytta på Spjærøy! Gjett som jeg gleder meg. Deilig å «flytte» ut og bare slå seg til ro. Noen av mine venner sier – at du orker å være så lenge på ett sted, men det klarer jeg helt fint. Masse å foreta seg om en vil – eller en kan ta det med ro. Forestillingen på Brottet gleder jeg meg også til – det er noe en må få med seg. Så dere

  • kjære medlemmer kos dere på Hvaler i sommer
  • la oss nyte dagen – noen sa «Carpe diem» – et uttrykk som jeg ofte trekker

Helt til slutt gjenstår det å Ønske dere alle en Riktig god sommer og jeg håper å se deg på årsmøte hvor vi også vil markere vårt 40-års jubileum med marsipankake, kaffe og … kan- skje en liten overraskelse – velkommen!

Vi snakkes.

Mona

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.