Hvaler nytt

Hvaler nytt nr. 4/2013

hvalernytt_nr3_2013 I denne utgaven av Hvaler nytt

favicon Innlegg i Fredrikstad blad 8. november 2013: Nå er vi oppgitt!

-Styret i Hvaler Hytteforening er helt oppgitt over utspillet fra rådmann Dag Henriksen i den fremlagte økonomiplanen

 

favicon  Brev til kommunepolitikerne i Hvaler vedrørende eiendomsskatt og rådmannens økonomiplan

 

favicon  Artikkel Fredrikstad blad uke 47 2013: En demokratisk utfordring!

-Det store flertallet av de som har eiendom i Hvaler kommune og dermed betaler  i endomskatt har ingen mulighet til å påvirke hva slags politikk man fører elle hvor høy promille eiendomskatten blir. Hytte-eiere har som kjent ikke stemmeretti kommunen og dette ser jeg på som et stort demokratisk problem. Hytteeierne bidrar med de største inntektene,  en har ingen innflytelse på hva pengene brukes til. Det er påfallende å se hvordan politikken blir utformet når man ikke trenger å ta hensyn til hyttefolket.

 

favicon  Ny dag:  Intervju med Hvalers nye rådmann

-Som kjent for leserne av HvalerNytt, gikk mangeårig rådmann i Hvaler kommune Torleif Gjellebæk av 1. juli. I sitt møte i juni tilsatte så kommunestyret ny rådmann Dag Willien Eriksen (DWE). I likhet med sin forgjenger i rådmannstolen, kommer også DWE fra Fredrikstad kommune der han fram til i høst var kommunalsjef med

ansvar for kulturområdet. I ti-året fram til han ble ansatt i Fredrikstad kommune i 2007, var DWE seksjonsleder og næringssjef i Østfold fylkeskommune. Økonomen kjenner også næringslivet godt etter 9 år som styreleder i firmaet Kjøleromspesialisten KFD AS. På fritiden spiller DWE golf og har også administrert golfsporten som styreleder

i den velrenommerte Borregard Golfklubb . Dette for å nevne noe av den nye rådmannens solide bakgrunn både fra privat og offentlig virksomhet.

 

favicon  Bygge større Terrasse? Tilbygg?, Etc? Ulovlig? Lovlig?

-Mange av oss, som er så heldige å ha fritidsbolig eller hytte, har stor, stor glede av å drive med snekring, bygging, maling, osv. i fritiden, på hytta. Det er liksom noe av vitsen, gjøre noe helt annet enn på kontoret i byen, bruke litt muskler, og kreativitet. Vi synes det er prima rekreasjon.

 

favicon  Ryddeprisen for 2013

-Skjærgårdstjenesten for Hvaler, Sarpsborg og Halden har i all beskjedenhet opprettet og utdelt Ryddeprisen for 2013; «R13». Det er snakk om strandrydding, altså innsamling av marint søppel fra strandsonen. Prisen er utdelt for første gang. Årets frivillighetsgruppe

er et naturglad hytte-trekløver fra Brattestø. De tre har ryddet området fra Pikesten til Skipstadkilen i 10 år på rad. «Vi rydder bare vår egen «hage», sier Pål Sundhell fra Bærum, som sammen med kona Torill og nabo Lasse Vadla, Kråkerøy, har samlet atskillige tonn strandsøppel gjennom årene. De sier det er den naturligste ting av verden.

 

favicon  Historien om Kofoed bryggeriet

-Vi, jeg og min kone, har brygget øl i mange år. Som veldig mange andre startet bryggekarrieren med noen kjeler på kjøkkenet.

 

favicon  Hva med festeavgiften nå?

-Vi hytteeiere på Hvaler er vel for tiden mest opptatt av problemstillingene rundt eiendomsskatten, men for de av oss som har festetomter, er det jo også andre spørsmål som er aktuelle. Hva skjer med festekontrakter og festeavgifter etter fjorårets dom i Strasbourg

 

favicon  Innlegg i Fredrikstad blad 30. oktober 2013: Forundret over liten innflytelse?

-Eiendomsskatten på Hvaler har nå over lang tid vært et tema i flere media og ikke er dette rart. Til stadighet dukker det opp eksempler på eiendommer hvor takstgrunnlaget etter sunn fornuft må være feil! Vi ser tilsynelatende sammenlignbare eiendommer, som har kommet helt ulikt ut. Det hjelper heller ikke noe når det fremvises at det er eiendommer tilhørende den øvre elite i samfunnet, som kommer best ut.

 

favicon  PAULS Hvalernøtter

 

hvalernytt_nr3_2013

klikk på bildet for å lese bladet

3 thoughts on “Hvaler nytt nr. 4/2013

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.