Diverse

Hvaler Hytteforening støtter sin lokale redningsskøyte

Hvaler Hytteforening støtter sin lokale redningsskøyte

– og utfordrer andre hytteforeninger langs kysten til å gjøre det samme – hvem er den første til å overta stafettpinnen?

Vi i Hvaler Hytteforening setter stor pris på innsatsen Redningsselskapet gjør for sjøfarende, og har besluttet å støtte den lokale redningsskøyta. Vi er stolte over å være nautiske mil Fadder for RS «Horn Rescue» 2016/2017 i forbindelse med Redningsselskapets 125 års jubileum, og støtter med kr 25 000, – som tilsvarer 50 nautiske mil.

Styret i Hvaler Hytteforening ønsker også å utfordre andre hytteforeninger langs norskekysten ved å starte en nautisk mil stafett. Vi håper noen av våre andre hytteforeninger i Østfold tar 2. etappe og håper noen tar i mot utfordringen. Den enkelte hytteforening beslutter selv hvor mange nautiske mil de vil støtte med. Det koster kr 500,- å drifte redningsskøyta èn nautisk mil (1852 meter).  Hvaler Hytteforening håper mange hytteforeninger vil være med å redde liv ved å støtte den nærmeste redningsskøyta med nautiske mil!

Overrekkelsen av gavesjekken finner sted ved en høytidelighet på Skjærhalden torv, lørdag 25. juni kl 12:00. Representanter for styret i Hvaler Hytteforening vil overrekke sjekken til skipperen på «Horn Rescue», som da vil ligge til kai ved torvet. Det blir «åpen båt» for publikum, mens redningsskøyta ligger ved torvet.

Redningsskøyta på Skjærhalden har reddet 22 menneskeliv siden 2003. I tillegg har den berget 72 fartøy fra totalforlis, og den har hjulpet over 10000 mennesker i samme periode. Siden Redningsselskapet ble etablert i 1891 har de reddet over 6400 mennesker fra å omkomme på sjøen totalt i Norge.

18 thoughts on “Hvaler Hytteforening støtter sin lokale redningsskøyte

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.