Diverse

Hvaler Hytteforening støtter sin lokale redningsskøyte

Vi i Hvaler Hytteforening setter stor pris på innsatsen Redningsselskapet gjør for sjøfarende, og har besluttet å støtte ”vår” lokale redningsskøyte som er ”Horn Rescue” i Skjærhalden. Vi er stolte over å være nautiske mil Fadder for RS ”Horn Rescue” 2016/2017 i forbindelse med Redningsselskapets 125 års jubileum, og støtter med kr 25 000, – som tilsvarer 50 nautiske mil, sier Mona Flemmen, leder i Hvaler Hytteforening.

nautiskmil1

Overrekkelsen av gavesjekken fant sted i Skjærhalden, lørdag 25. juni kl 12:00 under et flott arrangement i regi av hytteforeningen. På bildet ser vi fra venstre skipper Øystein Sandberg, Mona Flemmen og styrmann Remi A. Malmberg. Under arrangementet var det «åpen båt» for publikum. Støtten fra Hvaler Hytteforening betyr mye for Redningsselskapet og mannskapet om bord, sier skipper Øystein Sandberg som takket for støtten ved også å overrekke Redningsselskapets Takkediplom til leder Mona Flemmen.

Styret i Hvaler Hytteforening ønsker også å utfordre andre hytteforeninger langs norskekysten ved å starte en nautisk mil stafett. Vi håper noen av våre andre hytteforeninger i Østfold tar 2. etappe og håper noen tar i mot utfordringen. Den enkelte hytteforening beslutter selv hvor mange nautiske mil de vil støtte med. Det koster kr 500,- å drifte redningsskøyta èn nautisk mil (1852 meter). Hvaler Hytteforening håper mange hytteforeninger vil være med å redde liv ved å støtte den nærmeste redningsskøyta med nautiske mil! Hvaler Hytteforening sender nå utfordringen videre og er spente på hvem som tar stafettpinnen videre!
Kort om redningsskøyta ”i Skjærhalden: Redningsskøyta i Skjærhalden har reddet 22 menneskeliv siden 2003. I tillegg har den berget 72 fartøy fra totalforlis, og den har hjulpet over 10.000 mennesker i samme periode. Siden Redningsselskapet ble etablert i 1891 har de reddet over 6400 mennesker fra å omkomme på sjøen totalt i Norge.

 

nautiskmil

>Les mer her……

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.