Politikk

Hvaler Hytteforening godtar ikke planen om lager og verksted i fjæra

Godtar ikke planen: Hvaler Hytteforening er lite begeistret for planene på Revholmen.

Men hyttefolket er ikke blitt hørt. Utvalget for miljø og teknikk har gitt grønt lys for reguleringsplanen til firmaet Kystmiljø på Revholmen.

Lager og verksted
Rambøll har på vegne av Kystmiljø AS fremmet privat forslag om detaljreguleringsplan for Lille Revholmen, ved fastlandsveien. Planforslaget legger til rette for etablering av lager, verksted og kontorbygg på Lille Revholmen, samt oppgradering av kaiområdet.

Planen var ute til offentlig ettersyn i mars og april 2014. Nå har utvalget for miljø og teknikk valgt å støtte planen.
Kystmiljø AS jobber med nylegging og rehabilitering av kabler og rør i sjø, samt ulike typer kaianlegg. Kystmiljø AS har hatt aktivitet på holmen siden år 2001. På grunn av en formell feil med at hyttenaboene ikke har fått uttalte seg har kommunen truet med å trekke tilbake en midlertidig tillatelse. Men nå ser det altså ut til å ordne seg med en varig løsning.

Stort planområde
Planen omfatter et område på ca. 29 mål. I tillegg til etablering av næringsbebyggelse, legger planen opp til opprustning av kaiområdet hvor den gamle kommunale fergekaia lå.
Rådmannens forslag til vedtak ble enstemmig vedtatt i siste møte i utvalget.

Hytteforeningen mener at forslagsstiller ikke har vurdert alternative plasseringer. Det er mange andre muligheter på Hvaler for Kystmiljø til å etablere sin virksomhet uten å gjøre det i strandsonen, mener Hvaler Hytteforeening.

Hvaler Hytteforening ønsker å påpeke at Kystsoneplanen for Østfold (vedtatt av Østfold fylkeskommune) krever at kystlandskapet i størst mulig grad skal skjermes mot inngrep som kan forandre dets karakter
– Forslaget innebærer betydelige inngrep i kystlandskapet, skriver Hvaler Hytteforening.
– Ligger sentralt til
Forslagsstiller til planen, Rambøll AS, mener imidlertid at det ikke finnes andre tomter i kommunen som har den samme kombinasjonen av viktige kvaliteter for virksomhet til Kystmiljø AS, som det Lille Revholmen har.
Stedet ligger sentralt i forhold til jobbene og kundekretsen bedriften har hatt de siste årene, dvs. kysten i Østfold, Vestfold og nordre Bohuslän.

Hvaler kommune har forståelse for disse argumentene, og mener Kystmiljø sitt ønske om å drive fra Lille Revholmen er velbegrunnet.

Kilde: Fredrikstad blad

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.