Diverse

God Jul og Godt Nyttår!

Nå står julen for døren!

Ingen snø å se noen steder her på Østlandet. På Hvaler kunne jeg for noen dager siden se knopper på syrintrærne! Naturen blir helt narret av det milde været.

Mandag 21.12. avholdt styret et møte med Fredrikstad Energi nett. Vi fikk en interessant gjennomgang av hvordan effektmodellprisingen fungerer og en gjennomgang på hvordan den nye modellen som igangsettes fra 1.1.16 vil fungere. Effektprisen som  måles ved toppbelastningene på nettet måles over tre døgn. Tar en et utvalg av ca 100 hytter så ser en at de aller fleste har samme strømforbruk og betaler det samme nå som tidligere. Dog er det også noen som betaler sågar mindre, mens selvsagt er det noen som må betale langt mer. Det er viktig at en tenker på når en i løpet av vinteren «bare» stikker innom hytta, at en ikke setter på all strømmen på en gang. Det med å planlegge sitt mulige forbruk (om det går!) viser seg å være det beste. Selv bruker vi hytta gjennom hele året, dvs. at vi da har varme stående på hele tiden har ikke gitt meg noe særlig prisanslag enn tidligere. Nå er det også slik at en må sammenligne det hele over året. Nettselskapet er i en monopol situasjon, men det skal vites at deres prising fastsettes av NVE. De har ikke anledning til å «tjene» for mye penger på oss forbrukere.

I februar avholder styret sitt første møte i 2016 med Hvaler Kommune – Samarbeidsforum. Vi har flere saker vi ønsker å ta opp også denne gangen. Mer om det vil dere få etter at møte er avholdt.

HvalerNytt nr. 1 i 2016 vil komme i din postkasse rundt påske.

Da gjenstår det å ønske alle våre medlemmer en riktig god jul! – takk for det konstruktive samarbeidet og de gode innspillene vi har hatt med flere av dere i det året som har gått. Jeg håper vi får ytterligere henvendelser og et godt engasjement også i det nye året som kommer. Vi i styret gleder oss i alle fall til å ta fatt.

God jul!

julebilde 1

 

20 thoughts on “God Jul og Godt Nyttår!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.