Diverse

Forbud mot fiske av torsk

Fredrikstad blad skriver 10.01.2019:

Hvalerskjærgården er foreslått stengt for all fiske i en periode 1. januar til 30. april hvert år som et tiltak for å redde kysttorsken. Her er det flere gyteområder for kysttorsken. Det liker Norges Jeger- og Fiskerforbund dårlig.

Fredrikstad blad skriver at dette forslaget fra Fiskeridirektoratet vil føre til at det blir forbud mot å fiske torsk fra Telemark til svenskegrensen innenfor grunnlinjen, hele året. Skulle du da få en torsk på kroken må disse slippes ut igjen. I tillegg foreslår direktoratet at det i 14 gyteområder for kysttorsken i Skagerrak-kysten innføres et totalforbud mot all fiske i gyteperioden fra 1. januar til 30. april.

I følge Fredrikstad blads artikkel betyr det at sjøområdet fra Flatskjæra utenfor Strømtangen og rundt Hvalerøyene og til Svenskegrensen blir stengt for all fiske i denne perioden. Det samme er tilfellet for et gyteområde utenfor Saltnes i Råde, mellom Skjeløy og Store Sletter.

Også for det kommersielle fisket innføres det strengere regulering, og det innføres begrensninger og forbud av fiske med garn. Dette har med at kysttorsken er truet.

Havforskningsinstituttet har i følge Fredrikstad blad estimert en dødelighet for torsk på 67 % per år. 55,6 % av denne dødeligheten er forårsaket av fiske. Av dette sto yrkesfiske for 15,1 %, fritidsfiske med krokredskap for 33,7 % og fritidsfiske med garn og annen fast redskap for 6,8 %.

Les mer detaljert om dette i Fredrikstad Blad eller på deres nettside.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.